Miraheze Logo
Help ons!

Al bijna acht jaar biedt Miraheze zijn meer dan 300.000 gebruikers gratis wiki-onderdak. Help ons nog eens acht jaar door te gaan! We bestaan voor 100% dankzij donaties van mensen zoals u. De jaarlijkse groei van het verkeer en de gemeenschap is indrukwekkend en dat maakt ons blij. Wel hebben we meer infrastructuur nodig om de toegenomen vraag aan te kunnen. We vragen u oprecht om te overwegen om €5, €10, of €20 bij te dragen, of wat u zich ook kunt veroorloven. Als 550 van Miraheze's meer dan 300.000 gebruikers slechts €15 per jaar zouden geven, zou Miraheze al meer dan genoeg hebben.

Bekijk hoe u kunt bijdragen!

Over

Miraheze Meta's Main Page

In juli 2015 creëerden John Lewis en Ferran Tufan een nieuwe wiki-farm, genaamd Miraheze. Gesteund door crowdfunding vanuit de gemeenschap en door persoonlijke investeringen, ging Miraheze in augustus 2015 officieel de lucht in. In de loop der jaren is het project enorm gegroeid tot een van de grootste en meest herkenbare wiki-farms die er in MediaWiki gespecialiseerd zijn. Ondanks het succes en de vooruitgang is één aspect van Miraheze nooit veranderd: het formele bestaan. In november 2019 werd Miraheze een geregistreerde non-profit in het VK onder de naam Miraheze Limited.

Functies

MediaWiki

Miraheze draait op dezelfde software als Wikipedia, dus MediaWiki. Je kunt van alles doen, van media uploaden zoals afbeeldingen of video's tot blogs of artikelen schrijven. We hebben meer dan 300 uitbreidingen en meer dan 25 vormgevingen waarmee je MediaWiki naar je hand kunt zetten.

Geen winstoogmerk

Miraheze staat in het Verenigd Koninkrijk ingeschreven als Miraheze Limited. We bieden 100% gratis wiki's aan. Als organisatie zonder winstoogmerk onderhouden wij de servers en ontwikkelen wij onze interne uitbreidingen.

Gemeenschap

Als gemeenschap werken we samen aan een gemeenschappelijk doel: een geweldige wiki-farm te zijn! Zo kunnen gebruikers nog wat leren en bereiken we samen het best mogelijke resultaat voor iedereen.

Responsiviteit

Al onze wiki's gebruiken MobileFrontend waardoor de gebruikersomgeving goed werkt op mobiele apparaten, maar je kunt dit ook uitzetten.

Eigen uitbreidingen

We hebben enkele zeer geavanceerde uitbreidingen ontworpen om ons te helpen groeien en een van 's werelds beste wiki-farms te worden. Met onze uitbreidingen hebben gemeenschappen meer controle over hun eigen wiki's, waarbij weinig toezicht van ons personeel nodig is. We luisteren naar wat de gemeenschap te zeggen heeft over het beheer van hun wiki's.

En nog veel meer functies!